Pripadnici MUP-a Srbije prvi put su aktivirali sistem "Pronađi me" za hitno obavještavanje javnosti zbog slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice.          Foto: AA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije objavilo je u petak ujutro da su dva specijalistička tima za spasavanje iz ruševina iz Beograda i Novog Sada, Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, noćas stigli u Banjsko Polje i rano jutros započeli detaljnu pretragu terena oko kuće ispred koje je nestala dvogodišnja djevojčica Danka Ilić.

"Timove čini 18 vatrogasaca-spasilaca s pet terenskih vozila i spasilačkim psom. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano preduzimaju sve mere i radnje na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti njenog nestanka", naveli su iz MUP-a Srbije.

Djevojčica Danka Ilić, koja je nestala u utorak u 13.45 časova u borskom naselju Banjsko Polje, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.

MUP Srbije u srijedu naveče je saopštio da su obustavili dalju pretragu za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji jer su rezultati ukazali da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

U potrazi je učestvovalo više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Pripadnici MUP-a Srbije prvi put su aktivirali sistem "Pronađi me" za hitno obavještavanje javnosti zbog slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice.

Građane su pozvali da ukoliko imaju bilo kakve informacije odmah pozovu policiju na broj 192.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine u četvrtak je na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Uprave za tehniku, uhapsila tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže "Tik Tok" objavile da su povezane s nestankom djevojčice Danke Ilić.

"Pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga s teritorije Bosne i Hercegovine koji je uživo na 'Tik Toku' izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu. Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B.T, Z.T i M.T., obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna", naveli su iz MUP-a Srbije.

TRT Balkan / agencije