Dodao je da je SNS podržala predlog Vučića da SNS uzme učešće u formiranju Pokreta za narod i državu odnosno Narodnog pokreta.     Foto: Tanjug

Na vanrednoj Skupštini Srpske napredne stranke (SNS) u Kragujevcu Miloš Vučević izabran je za predsjednika stranke, nakon što se s funkcije povukao dosadašnji predsjednik Aleksandar Vučić.

Novi predsjednik SNS-a rekao je, u govoru pred skupštinom stranke, da se politika neće mijenjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije.

Vučević je zahvalio Vučiću na, kako je rekao, "11 godina sjajnog vođenja stranke i borbe pre svega za Srbiju i Srpsku naprednu stranku kao motora razvoja Srbije".

"Kod nas ovo nije nikakav diskontinuitet, već je jedinstvena priča, otvaramo novo poglavlje u našoj knjizi. Naša politika se neće mijenjati, ostajemo stranka motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja njeguje i čuva tradicionalne vrijednosti srpskog naroda, svih građana Srbije, koja će se politički zalagati za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, koja će voditi računa o interesima srpske zajednice gdje god da žive, prije svega na prostoru bivše Jugoslavije, i stranka koja će biti najpouzdaniji partner predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću", rekao je Vučević.

Dodao je da je SNS podržala prijedlog Vučića da stranka uzme učešće u formiranju Pokreta za narod i državu odnosno Narodnog pokreta.

"Mnogo konkretnije ćete moći već krajem juna da vidite po tom pitanju", dodao je Vučević.

TRT Balkan / agencije