Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović pobijedio je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.       Foto: AA

Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović pobijedio je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, osvojivši u drugom krugu 58,9 odsto glasova, pokazuju podaci Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka.

Prema podacima CDT-a, za predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića je glasalo 41,1 odsto birača.

Glasačko pravo na izborima imalo je 542.154 građana.

Kandidat Pokreta Evropa sad za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović osvojio je 60 odsto glasova u drugom krugu predsjedničkih izbora, pokazuju projekcije Centra za monitorning i istraživanje (CEMI).

Iz CEMI-ja su kazali da je za predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića glasalo 40 odsto.

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), u drugom krugu predsjedničkih izbora glasalo je oko 383.300 birača, odnosno 70,7 odsto.

Đukanović: Crna Gora je izabrala, ja taj izbor poštujem, čestitam Jakovu Milatoviću

Aktuelni predsjednik Crne Gore i kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović čestitao je Jakovu Milatoviću pobjedu na predsjedničkim izborima.

Đukanović je na konferenciji za novinare rekao da je Crna Gora izabrala, i da on poštuje taj sud građana.

On je Milatoviću poželio da bude uspješan predsjednik.

„Jer ako on bude uspješan predsjednik, to znači da i Crna Gora može biti uspješna država“, poručio je Đukanović.

On je zahvalio svim građanima koji su doprinijeli da u Crnoj Gori bude sproveden demokratski i kredibilan izborni proces, koji doprinosi međunarodnom ugledu države.

Đukanović je zahvalio i građanima koji su njemu dali povjerenje, dodajući da svaki glas cijeni.

„Za mene je svaki važan kao planina, jer sačuvati ih nakon 30 godina vlasti nije jednostavno", rekao je Đukanović.

TRT Balkan / agencije