Osmesi na licima dece govore da im je ovo iznenađenje veoma ulepšalo praznične dane u bolnici.      Foto: AA

Mališani na Klinici za pedijatriju u Nišu dobili su novogodišnje paketiće od članova Gorske službe spasavanja koji su se u kostimima Deda Mraza se krova zgrade spustili do prozora dečjih bolničkih soba.

Osmesi na licima dece govore da im je ovo iznenađenje veoma ulepšalo praznične dane u bolnici.

"Nama je zadovoljstvo da učestvujemo u ovakvim akcijama, pre svega, da bismo pokazali mališanima da smo uvek tu za njih ukoliko ima potrebe. Osećaj je neopisiv, jer izazivamo toliko sreće kod mališana i olakšavamo im teške trenutke koje provode u bolnici", kazao je načelnik Gorske službe spasavanja Niš Uroš Smiljanić.

Njegove kolege spustile su se niz tri vertikale sa krova zgrade, a priprema za ovaj poduhvat trajala je, kažu, kratko, jer su članovi Gorske službe uvek spremni za slične akcije.

Ovakva dodela paketića je u Univerzitetskom centru u Nišu bila organizovana i prošle godine.

"U trenucima kada se darujemo, kada deci treba malo skrenuti pažnju sa njihove bolesti, imamo prijatelje koji nam pomažu u tome. Ovih sto paketića su znak pažnje koji ova deca moraju stalno da dobijaju, jer deca jesu naša najvažnija grupa pacijenata", kaže direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić.

Ovakva dodela paketića je u Univerzitetskom centru u Nišu bila organizovana i prošle godine. AA

Iz kompanije "Fazi", koja je ovu akciju organizovala sa Klubom privrednika "Naissus", saopštavaju da je dodela paketića izvedena u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Kroz prozore bolničkih soba, oko 350 paketića ove nedelje stiže i do pacijenata dečjih klinika u još šest gradova na jugu Srbije - Pirotu, Prokuplju, Kruševcu, Aleksincu, Vranju i Leskovcu.



TRT Balkan / agencije