Premijer Kurti će krajem ove nedelje dočekati Lajčaka u Prištini.     Foto: AA

Na marginama Svetskog ekonomskog foruma koji se održava u Davosu, u Švajcarskoj, predsednik Kosova Albin Kurti sastao se sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Kurti je rekao da Kosovo sa Hrvatskom deli prošlost, ali i budućnost u okviru Evropske unije i NATO-a, saopšteno je iz Vlade Kosova. On je izrazio zahvalnost na istorijskoj podršci Hrvatske Republici Kosovo u svim fazama izgradnje države, a posebno je zahvalio premijeru Plenkoviću na podršci članstvu u Evropskoj uniji.

Istaknuti su dobri bilateralni odnosi dve zemlje i spremnost za dalje jačanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. Govoreći o pozitivnim ekonomskim pokazateljima, premijer Kurti je istakao potencijal za dalje unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Kosovski premijer se na marginama Svetskog ekonomskog foruma sastao i sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Kosovo - Srbija Miroslavom Lajčakom .

Oni su razgovarali o procesu dijaloga, narednim koracima i potrebi dinamiziranja procesa ka punoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, uz međusobno priznavanje u centru, navedeno je u saopštenju Vlade Kosova.

Premijer Kurti će krajem ove nedelje dočekati Lajčaka u Prištini.

TRT Balkan / agencije