"Situacija u Libanu je nestabilna i ima potencijal da se brzo pogorša", upozorili su iz britanskog Ministarstva vanjskih poslova.           Foto: AA

Velika Britanija je saopćila da je situacija u Libanu nestabilna i da bi se mogla pogoršati, te savjetuju svojim građanima da napuste tu zemlju.

"Situacija u Libanu je nestabilna i ima potencijal da se brzo pogorša", upozorili su iz britanskog Ministarstva vanjskih poslova.

Izdali su upozorenje o putovanju za britanske državljane.

"Preporučujemo da odete dok postoje komercijalni letovi. Provjerite status leta prije putovanja. Provjerite jesu li vaše putne isprave važeće. Možda vas nećemo moći evakuisati u slučaju nužde", saopćeno je iz britanskog Ministarstva.

Ranije ovog mjeseca objavili su preporuku građanima da ne putuju u Liban osim ako je neophodno, i da ne putuju u mjesta južno od rijeke Litani.

U sukobima između izraelske vojske i Hezbollaha na izraelsko-libanskoj granici od 8. oktobra poginulo je 30 pripadnika Hezbollaha, šest pripadnika pokreta Islamski džihad, tri pripadnika Hamasa, dva pripadnika sunitske Brigade otpora koju podržava Hezbollah.

Među ubijenim su i četiri civila i novinar.

TRT Balkan / agencije