Guverner Harkova Oleh Sinjehubov rekao je na Telegramu da je Harkov dvaput pogođen raketama S-300 iz ruske oblasti Belgorod u utorak kasno.             Foto: AA

Najmanje 17 osoba je povrijeđeno u ruskim raketnim udarima na grad Harkov na istoku Ukrajine, saopštili su lokalni zvaničnici u srijedu.

Guverner Harkova Oleh Sinjehubov rekao je na Telegramu da je Harkov dvaput pogođen raketama S-300 iz ruske oblasti Belgorod u utorak kasno.

"Kao rezultat toga... 17 civila je povrijeđeno: 16 žena starosti od 38 do 90 godina i 31-godišnji muškarac", rekao je Sinjehubov, dodajući da su dvije osobe u kritičnom stanju.

Rekao je da je u gradskom kvartu Kholodnohirskyi oštećeno oko 20 stambenih zgrada i prostorije privatne zdravstvene ustanove, dok je uništeno 14 automobila.

Ruske vlasti još nisu komentarisale navode.

Moskva i Kijev međusobno se optužuju za zračne napade koji su se intenzivirali od kraja decembra, kada je najmanje 40 ljudi ubijeno u raznim regijama Ukrajine u udaru, koji je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski opisao kao "najteži napad" od početka rusko-ukrajinskog rata.

TRT Balkan / agencije