Iz Vatrogasne stanice Jablanica navedeno je da u gradu rade fiksni telefoni, ali da nema signala kada je riječ o mobilnoj telefoniji.        Foto: AA

U ranim jutarnjim satima su izdali i upozorenje da su zabilježeni odroni i bujice prema Doljanima, Sovićima i Risovcu.

Uz video koji su objavili na društvenim mrežama napisali su: "Ne krećite se ulicama ni pješke ni u vozilima. Bujice su preplavile saobraćajnice."

Na magistralnom putu Konjic - Jablanica - Mostar, kao i na putu Jablanica - Prozor i Jablanica - Blidinje došlo je do brojnih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz zbog čega je saobraćaj obustavljen, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK). Iz Vatrogasne stanice Jablanica navedeno je da u gradu rade fiksni telefoni, ali da nema signala kada je riječ o mobilnoj telefoniji.

Iz Službe za civilnu zaštitu općine Kiseljak mole stanovništvo da ne polaze na put, a u hitnim slučajevima da pozovu navedene službe, Profesionalnu vatrogasnu jedinicu, hitnu pomoć ili policijsku stanicu Kiseljak na broj 030 879 150. Sve hitne službe s područja općine Kiseljak su na terenu kako bi pomogli stanovništvu.

"Zbog izvanredne situacije na području općine Kiseljak i susjednih općina, nastava za petak je odgođena. Svima koji su pogođeni poplavama želimo što prije oporavak", objavljeno je iz Srednje škole "Ivan Goran Kovačić" u Kiseljaku.

Na putevima Busovača - Kiseljak, Kiseljak - Kreševo i na ulazu u Kiseljak (iz smjera Sarajeva) došlo je do brojnih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz zbog čega je saobraćaj obustavljen, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

TRT Balkan / agencije