Prijateljski meč Željezničara i Konyaspora odigran je u odličnoj atmosferi.      Foto: AA

Fudbaleri turskog Konyaspora savladali su večeras tim Željezničara rezultatom 2:1 u prijateljskom meču koji je odigran na sarajevskom stadionu "Grbavica".

Prijateljski meč Željezničara i Konyaspora odigran je u odličnoj atmosferi.

Gosti su bolje otvorili meč i golom Uchea Ikpeazua došli u vodstvo već u osmoj minuti, a samo tri minute kasnije vodstvo Konyaspora udvostručio je hrvatski internacionalac Domagoj Pavičić.

Gol za Željezničar u 21. minuti postigao je veznjak Haris Hajdarević.

Obje ekipe su do kraja meča imale po nekoliko izglednih prilika, ali se rezultat na semaforu nije mijenjao i Željezničar je pretrpio prvi poraz u meču protiv turskih klubova.

Bio je to poseban meč na emotivnom planu za dvojicu bivših Željinih igrača koji danas nose dres kluba iz Konye, Ibrahima Šehića i Amira Hadžiahmetovića. Obojica su iz igre izašli u prvom poluvremenu uz ovacije domaćih navijača.

Utakmica s Konyasporom bila je četvrti duel Željezničara protiv turskih ekipa. "Plavi" su u prijateljskom susretu daleke 1953. godine ugostili Adanu Demirspor i slavili pobjedu rezultatom 4:1. U aprilu 1965. godine Željo je u Istanbulu odigrao dva prijateljska meča. S Galatasarayem je bilo 0:0, dok su "plavi" savladali Bešiktaš rezultatom 1:0.

Sinoć je na Ilidži upriličena i svečana večera delegacija FK Željezničar i turskog Konyaspora na kojoj je razgovarano o jačanju saradnje, a prisustvovao je veliki broj gostiju i zvanica, uključujući i predsjednike klubova Edisa Kovačevića i Fatiha Ozgokcena.

TRT Balkan / agencije