Više od 25.000 korisnika ostalo je bez električne energije u Srbiji zbog vremenskih nepogoda koje su od jučer zahvatile dio zemlje.      Foto: Reuters

Više od 25.000 korisnika ostalo je bez električne energije u Srbiji zbog vremenskih nepogoda koje su od jučer zahvatile dio zemlje.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije danas je saopštio da su registrovane 564 trafostanice bez napajanja zbog čega je 25.220 korisnika bez struje. Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a neprekidno su angažovani na otklanjanju posljedica nastalih uslijed vremenskih nepogoda, koje su od jučer zahvatile teritoriju Srbije.

Smetovi snijega u opštini Crna Trava su do dva metra, navodi se.

Do 7 sati jutros, ukupno 104 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila bili su angažovani na 45 intervencija, poput pomaganja ekipama hitne pomoći, zavejanom stanovništvu na putevima, uklanjanja palih stabala i dijelova krovova, kao i pružanju pomoći bolesnim osobama, posebno na teško dostupnim lokacijama.

Pripadnici Odjeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, iz Sjenice i Novog Pazara, tokom večernjih sati, sa radnicima preduzeća AD "Novi Pazar Put", bili su angažovani pri oslobađanju deset vozila zavejanih na putnom pravcu Sjenica - Novi Pazar, u mestu Brnjica i tom prilikom nije bilo povređenih osoba.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije apelovali su na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se u Srbiji u planinskim predjelima do kraja dana i sutra očekuje snježna mećava.

TRT Balkan / agencije