Više hiljada građana Crne Gore okupilo se večeras ispred Skupštine, na trećem protestu pokreta "Ima nas".      Foto: AA

Više hiljada građana Crne Gore okupilo se večeras ispred Skupštine, na trećem protestu pokreta "Ima nas". Okupljeni su ponovili da zahtijevaju povlačenje izmjene Zakona o predsjedniku, deblokadu Ustavnog suda kao i hitne vanredne parlamentarne izbore.

Građani su nosili zastave Crne Gore, SAD-a, Ukrajine, EU, kao i transparente na kojima je pisalo "Ima nas", "Ne damo te Crna Goro" i "Hoćemo izbore".

Građanski aktivista Predrag Vušurović poručio je da su se okupili u znak odbrane Ustava.

"Tražimo da se spriječi rušenje ustavnog poretka i da neustavni pučistički Zakon o predsjedniku bude povučen. Tražimo da dogovor o sudijama Ustavnog suda bude postignut, kako bi smo imali funkcionalnu cjelinu i kako bi se stvorili uslovi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Zato tražimo održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, kako bi Crna Gora dobila državno odgovornu vladu, koja će raditi u korist građana", kazao je Vušurović.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković je poručila da "nas ima da kažemo veliko ne anticrnogorskoj, antievropskoj, primitivnoj, kleronacionalističkoj, izdajničkoj, velikosrpskoj politici".

"Neće proći namjera da se pokori Crna Gora. Nijesu prošli ni Miloševićevi pokušaji tokom devedesetih godina pa neće ni ovi Vučićevi u slobodnoj, suverenoj Crnoj Gori", kazala je Vuksanović-Stanković.

Nakon mirnog građanskog protesta, održana je protestna šetnja.

TRT Balkan / agencije