Članovi Predsjedništva BiH s Derekom Cholletom u Washingtonu.       Foto: predsjednistvobih.ba

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić razgovarali su u Washingtonu, u odvojenim susretima, s pomoćnicom državnog sekretara za odbranu Marom Karlin i višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Sjedinjenih Američkih Država Derekom Cholletom.

Na sastanku s pomoćnicom državnog sekretara za odbranu, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su upoznali sagovornicu sa sigurnosnom situacijom u Bosni i Hercegovini i drugim relevantnim temama.

Tom prilikom, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su izrazili opredijeljenost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, uključujući saradnju u oblasti sigurnosti.

Sastanak članova Predsjedništva BiH s pomoćnicom državnog sekretara za odbranu.      Foto: predsjednistvobih.ba predsjednistvobih.ba

Tokom sastanka sa višim savjetnikom državnog sekretara za vanjske poslove Derekom Cholletom razgovarano je o aktuelnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini i regiji, u svjetlu globalne situacije, navedeno je u saopštenju iz Predsjedništva BiH.

Na sastanku je istaknut značaj blagovremene implementacije izbornih rezultata, u cilju što efikasnijeg suočavanja sa socio-ekonomskim izazovima.

TRT Balkan / agencije