Više hiljada okupljenih građana uputilo se od Parka "Mladen Stojanović" u kojem je organizovano okupljanje građana do Trga Krajine.     Foto: AA

Opozicione stranke su juče podnijele zahtjev CIK-u BiH za ponovno brojanje glasova na svim biračkim mjestima za nivo predsjednika RS-a, na osnovu čega će tražiti da se ponište i ponove izbori.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović tvrdi da su ustanovili stotine nepravilnosti, kojim je obuhvaćeno preko 65.000 glasova koji su, prema njegovim riječima, zloupotrebljeni i kojima se prekraja izborna volja građana.

Opozicione stranke najavile su predaju krivičnih prijava zbog izborne krađe. Tvrde da su im cilj fer i pošteni rezultati i istina.

"Do sada smo uočili brojne neregularnosti koje snažno ukazuju na to da je volja naroda Republike Srpske prekrajana i nećemo odustati dok ovaj slučaj ne istjeramo na čistac", stav je Jelene Trivić, kandidatkinje za predsjednika RS-a.

Više hiljada okupljenih građana uputilo se od Parka "Mladen Stojanović" u kojem je organizovano okupljanje građana do Trga Krajine.

PDP i Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsjednicu RS, u izbornoj noći proglasili su pobjedu nad protivkandidatom iz SNSD-a Miloradom Dodikom. Kasnije je pobjedu proglasio i Dodik, a prema preliminarnim podacima CIK-a, on ima veći broj glasova.

TRT Balkan / agencije