U saopćenju se također navodi da su mnoge žrtve i dalje zarobljene pod ruševinama i na putevima, jer spasioci ne mogu da dođu do njih zbog kontinuiranih izraelskih napada.           Foto: AA

Najmanje 38.011 Palestinaca je ubijeno, a 87.445 osoba je povrijeđeno u kontinuiranim napadima koje Izrael izvodi u blokiranom Pojasu Gaze od 7. oktobra prošle godine, javlja .

"Izraelske snage su u protekla 24 sata počinile još četiri masakra u Pojasu Gaze u kojima je ubijeno 58, a ranjeno 179 osoba", navodi se u saopćenju Ministarstva zdravstva u Pojasu Gaze.

U saopćenju se također navodi da su mnoge žrtve i dalje zarobljene pod ruševinama i na putevima, jer spasioci ne mogu da dođu do njih zbog kontinuiranih izraelskih napada.

U izraelskim napadima Pojas Gaze je u velikoj mjeri devastiran, a oko 2,3 miliona stanovnika vodi golu borbu za preživljavanje pod blokadom i ekstremnom humanitarnom krizom.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, koji je u svojoj posljednjoj preventivnoj mjeri naložio Izraelu da odmah obustavi svoju operaciju u Rafahu, gradu na jugu Gaze u kojem se nalazi više od milion raseljenih Palestinaca.

TRT Balkan / agencije