Turista u Grčkoj preživio 18 sati na moru uz pomoć lopte za plažu

Turista u Grčkoj preživio 18 sati na moru uz pomoć lopte za plažu

Lokalnim medijima je rekao da mu je lopta pomogla da pluta iako je bila samo djelimično napuhana.
Ivanov 28-godišnji prijatelj još uvijek nije pronađen.    Foto: Facebook/Anastasia Chalkia

Čovjek je preživio 18 sati na moru držeći se za malu loptu na napuhavanje. Tridesetogodišnji Ivan bio je na jednoj plaži u Grčkoj kada ga je snažna struja 10. jula zajedno sa prijateljem povukla na otvoreno more.

Lokalnim medijima je rekao da mu je lopta pomogla da pluta iako je bila samo djelimično napuhana. Helikopteri koji su prvi krenuli u potragu na kraju su ga pronašli nakon 18 sati na otvorenom moru.

Riječ je o lopti koju su na plaži 80 milja udaljenoj od mjesta Ivanovog nestanka izgubila dvojica braće 10 dana prije nego što ju je uočio Ivan. Majka braće je prepoznala loptu kada se pojavila na vijestima.

Sa Ivanom je nestao i njegov 28-godišnji prijatelj, koji od nestanka nažalost još uvijek nije pronađen. Dvojicu muškaraca odnijele su morske struje u grčkom Poseidiju nakon što su zaplivali u opasno područje zvano "vrh pješčanog jezika".

S njima je bio i 25-godišnji prijatelj, kojeg je Obalna straža uspjela spasiti ranije, nakon čega je odmah pokrenula veliku mobilizaciju za pronalaženje nestalih – Ivana i njegovog 28-godišnjeg prijatelja, koji, podsjećamo, još uvijek nije pronađen.

TRT Balkan / agencije