Tokom noći nastavljeni napadi na Gazu, brojni civili ubijeni i povrijeđeni

Tokom noći nastavljeni napadi na Gazu, brojni civili ubijeni i povrijeđeni

Izrael već 247. dan nastavlja izvoditi napade na Pojas Gaze zračnim, kopnenim i morskim putem.
Napadi su izvedeni na lokacije gdje je bio veliki broj civila.     Foto: AA

Brojni Palestinci su ubijeni i povrijeđeni u napadima koje je izraelska vojska izvela na različite dijelove Pojasa Gaze tokom noći.

Izrael već 247. dan nastavlja izvoditi napade na Pojas Gaze zračnim, kopnenim i morskim putem.

Kako je navela palestinska novinska agencija WAFA, izraelska vojska izvela je zračni napad na kuću palestinske porodice Abu Dekka u gradu Deir al-Belah u centralnom dijelu Pojasa Gaze, napominjući da je u napadu bilo mrtvih i povrijeđenih.

Izraelski borbeni avioni bombardovali su kuću palestinske porodice Al-Bashiti u izbjegličkom kampu Al-Magazi te izbjeglički kamp Al-Burayj u centralnim dijelovima Pojasa Gaze, ali još nije poznat broj žrtava.

Iz raznih dijelova grada Rafaha, koji se nalazi na jugu Pojasa Gaze, također su se čule snažne eksplozije i pucnji tokom napada izraelske vojske.

Izraelska artiljerija je također izvela intenzivne napade na četvrti Az-Zeytun, Tel al-Hawa i Es-Sabra u gradu Gazi.

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.

Više od 36.800 Palestinaca je od tada ubijeno u Gazi, među kojima su većina žene i djeca, a više od 83.600 je povrijeđeno.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

TRT Balkan / agencije