Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.           Foto: Reuters

Najmanje 38 Palestinaca ubijeno je u izraelskim napadima na Pojas Gaze u posljednja 24 sata, čime je broj ubijenih od 7. oktobra porastao na 37.202, saopćilo je u srijedu Ministarstvo zdravstva u opkoljenoj enklavi.

U saopćenju Ministarstva dodaje se da su tokom 250 dana izraelskih napada na Gazu ranjeno 84.932 osobe.

Navedeno je da je izraelska vojska u posljednja 24 sata počinila tri "masakra" u raznim dijelovima Gaze, te da je u ovim napadima život izgubilo još 38 Palestinaca, a 100 ih je povrijeđeno.

Mnogi ljudi su i dalje zarobljeni pod ruševinama i na putevima jer spasioci ne mogu da dođu do njih, navodi ministarstvo.

Izrael nastavlja brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze uprkos rezoluciji Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

TRT Balkan / agencije