Kovačevski je naglasio da između Srbije i Sjeverne Makedonije više nema otvorenih pitanja.     Foto: AA

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim pri čemu su se saglasili da su odnosi dvije države najbolji u savremenoj istoriji.

"Vučić je konstatovao da u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji postoji čvrsta politička volja za dalje jačanje saradnje, te je predložio konkretne korake u oblasti trgovine, turizma, kulture i sporta", saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Dodaje se da je Kovačevski naglasio da između Srbije i Sjeverne Makedonije više nema otvorenih pitanja i da je njihovo partnerstvo primjer za region. Kazao je i da će tri dokumenta, koja se potpisuju tokom njegove posjete Beogradu, dati dodatni impuls jačanju saradnje.

Vučić je dodao da je Srbija opredjeljena da u odnosima u regionu promoviše pozitivnu agendu, orijentisanu ka budućnosti, što se vidi i kroz aktivnu ulogu u inicijativi Otvoreni Balkan, te je sa premijerom Kovačevskim razgovarao o saradnji u okviru te inicijative i dodatnim koristima za građane Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije.

TRT Balkan / agencije