Odlukom Gradskog veća Novog Pazara, iz budžeta tog grada uplaćeno je 20 hiljada evra, po deset za pomoć Turkiye i Siriji.     Foto: AA

Iz Novog Pazara do danas upućeno je više od 15 šlepera sa više tona pomoći koju su kao urgentan odgovor narodu na jugu Turkiye uputile brojne humanitarne organizacije, Gradska uprava, verske zajednice i mnogi humanitarci.

Grad Novi Pazar nedavno je u cilju prikupljanja sredstava za pomoć područjima pogođenim razornim zemljotresima otvorio i namenski žiro račun za uplate građana i društveno odgovornih preduzeća.

Na taj račun do danas uplaćeno je oko 12 miliona dinara (105 hiljada evra).

Odlukom Gradskog veća Novog Pazara, iz budžeta tog grada uplaćeno je 20 hiljada evra, po deset za pomoć Turkiye i Siriji.

Osim izdvajanja Grada, najveći uplatioci pomoći na poseban žiro račun Gradske uprave su novopazarske kompanije „Ukras“ sa 20 hiljada evra i preduzeće „Novi Pazar – put“ sa 15 hiljada evra.

„Ostala sredstva su donacije društveno odgovornih preduzeća i humanih pojedinaca.

Osim novca koji smo izdvojili iz budžeta Grada, zaposleni u Gradskoj upravi Novi Pazar odreći će se i dela zarade, i taj novac biće uplaćen za pomoć preživelima u oblastima razorenim snažnim zemljotresima.

Račun ostaje i dalje otvoren za uplate, a mi ćemo do sada prikupljeni novac uplatiti najverovatnije u petak.

Zbog Dana državnosti, banke u Srbiji neće poslovati tokom ova dva dana“, rekao je za Anadoliju pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Tarik Rupić.

U utorak će gradska ustanova kulture, Kulturni centar Novi Pazar organizovati prodajnu izložbu slika koje su umetnici izdvojili i donirali u okviru akcije „Umetnici za Turkiye i Siriju“.

TRT Balkan / agencije