Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović čestitao je predsjedniku Republike Turkiye Recepu Tayyipu Erdoganu izbornu pobjedu.     Foto: AA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović čestitao je predsjedniku Republike Turkiye Recepu Tayyipu Erdoganu izbornu pobjedu.

“Poštovani gospodine predsjedniče, u ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, dozvolite da vam, u svojstvu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputim srdačne čestitke na ostvarenoj pobjedi na predsjedničkim izborima i vašem ponovnom izboru za predsjednika“, naveo je Bećirović.

Izrazivši uvjerenje da će Erdogan tu odgovornu dužnost šefa države i dalje obavljati uspješno i predano, Bećirović je naveo da će se prijateljski i bliski odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Turkiye nastaviti razvijati na uzajamnu dobrobit i u interesu svih građana.

“Koristim i ovu priliku da ponovim svoju duboku zahvalnost na prijateljskoj i kontinuiranoj podršci koju pružate Bosni i Hercegovini. Uz iskrene želje za vaše blagostanje i uspjeh, kao i napredak i prosperitet naroda, primite, gospodine predsjedniče, izraze mog ličnog poštovanja“, zaključio je Bećirović.

TRT Balkan / agencije